Spremljam kar nekaj blogov o hrani, prehrani. Zame so kot čarovnija v kuhinji, ki me navdihuje. Fotografije pa seveda požiram :) da ne omenim, kako se mi cedijo sline.
Ob Joštovi polovički (1/2 letu) sem prvič naredila presni torti. V teh dneh pa sem se lotila nove. Recept sem našla pri Culinary journey by me , ki pa sem ga malo priredila.
Sestavine
Dno
100g mandljev
100g lešnikov
170 g datljev
Krema
280 g datljev
2 zreli banani
2 žlici kakava
Obliv
2 žlici masla
2 žlici kakava
2 žlici domačega ribezovega sirupa
Večer pred pripravo torte sem namočila dateljne.
Za dno zmlela mandlje in lešnike ter jim dodala odcejene
datlje. Vse sem zmlela v "testo", s katerim sem obložila dno.
Pomagala sem si kar z rokami. Za kremo sem zmlela odcejene datlje in banani. Na
koncu pa sem v zmes umešala še kakav v prahu ter jo prelila po testu.Za preliv sem stopila maslo, vanj takoj umešala ribezov sirup in
kakav v prahu ter s tem prelila torto. Torto sem za nekaj uric postavila v hladilnik. Poleg se zelo prileže vanilijev sladoled.
Tako dobra, da ni dočakala več kot 2 obiskov...
OdgovoriIzbriši