20. november 2011

Ovseni piškoti

Jajce, margarino (120 g), sladkor (100 g) , vanilijev sladkor (1 zavitek) in cimet (po želji) zmešamo. Nato dodamo moko (200 g) s pecilnim praškom (1 zavitek), na koncu pa še ovsene kosmiče (140 g), sesekljano čokolado (70 g) in orehe (orehe lahko zamenjamo z mandeljni ali lešniki). Naredimo testo in pusti počivati 30 minut v hladilniku.


Oblikujemo majhne kupčke in jih polagamo na papir za peko. Vsak kupček pritisnemo z vilicami, tako da na njem ostane odtis od vilic.

Pečemo naprej segreti pečici pri temperaturi 180 °C dobrih 14 minut, da piškoti dobijo zlatorjavo barvo.


V škatli so ovseni piškoti z mandeljni in črno čokolado, z lešniki in belo čokolado in piškoti z lešniki in brusncami (te sem zamenjala za čokolado).


Fotografije narejene s Nikon Coolpix S3100

Ni komentarjev:

Objavite komentar